Novi Sad
04.11.2015.
16:27 > 16:44
U novosadskom Prekršajnom sudu dovoljno je da se izvinite sudu i opravdate svoj nedolazak na ročište i nećete biti kažnjeni za prekršaj koji ste učinili.
  • 06.11.2015 01:54
    Sudovi su nekada davno bile uvažene institucije ali se sada je to u praksi loša,spora,sklona korupciji i drugim vidovima institucija. Primera radi:obratite se inspekciji i umesto da oni istraže slučaj samo vam kažu da to nije u njihovoj nadležnosti a jedini pravnik ako ga poseduju vas nemože ni posavetovati a kamoli zastupati.Sledeci koraci su raznorazne institucije koje vas samo zavajavaju da bi na sudu misleći da ste konačno došli na pravo mestu u instuciju koja se bavi načelima prava bili izigrani.
  • legalist

    05.11.2015 10:25
    sanaderizacija
    Svaka čast Kanalu 9 na 400 prekršajnih postupaka !
    Kako će sudije pravdati 400 zastarelih postupaka ?
    Bahatim svemoćnim parazitskim direktorima mora netko doći glave.Samo hrabri mediji to mogu.
    Neće to ,sve skupa,tako lako proći.
    Koliko znam,Kanal 9 je mali ali je jako žilav...
    Očekujem zanimljive emisije na tu temu u večernjim udarnim terminima na K9.
    Sanaderizacija u Srbiji izgleda počela!
  • novosađanka

    05.11.2015 09:38
    kako oni tako i mi
    O ovakvim pojavama treba više pričati u javnosti, da i mi, obični smrtnici, saznamo kako da se spasemo od navale raznoraznih atakera na naše novčanike ...
    Po mog muža kući dolazi patrola za privođenje zbog neodazivanja pozivu koji nikada nije zaprimio, a sve zbog nekog minornog saobraćajnog prekršaja, kojim nije ugrozio ničiju bezbednost ...
    Tako treba i sa njima - jedino opravdanje za neodazivanje pozivu, po meni, treba da je bolničko lečenje ili boravak u inostranstvu - sve ostalo ne priznavati kao izgovor ...
  • Mirjana

    05.11.2015 09:20
    Izađite iz rupe
    Od koga se krijete pacovi politički?
  • Anonimus

    05.11.2015 09:07
    @Anonimus - Sprdnja za naše pare
    Zaboravio si da navedeš i političare...
  • Kakva opravdanja!!!

    05.11.2015 07:27
    Zakon
    treba da se donese da stranke ne moraju biti prisutne i bice svima lakse i na kraju ce biti prisutni, ako misle da imaju nesto pametno da kazu. Ovde je ocigledno da se ne pojavljuju, jer nemaju nijedan argument u svoju korist i nasli su rupu u zakonu. Uvesti tarife za nepojavljivanje, kao na primer sto su fakulteti uveli da se prva prijava za ispit ne placa, ali svaka sledeca dere kozu s ledja. Ako advokat ne moze, neka nadje zamenu-ima ih kao sitnih svetaca. Javna preduzeca su uredno primila prijave, tako da tu nema "nisam primio poziv".
  • Političko sudstvo

    05.11.2015 07:20
    Suđenje po odobrenju!
    Sudija prekršajnog suda u Novom Sadu, preskače više od 19 prekršaja koji su prijavljeni u prekršajnim prijavama Inspekcije rada protiv Turističke organizacije Grada Novog Sada.
    Dobija dozvolu da radi samo zadnju prekršajnu prijavu i u presudi navodi da je poslodavac prvi put počinio prekršaj, koji je predhodno počinio 19 puta, a koji su navedeni u predhodnim prijavama i postupcima kod istog sudije kod kojih je verovatno sačekao da prođe rok od dve godine!
    Svestan svih činjenica jer se kod istog sudije nalaze svi predmeti, sudija, donosi presudu snižavajući izrečenu kaznu od zakonom odeređene, kao da je poslodavac prvi put počinio prekršaj, umesto 19 puta!

    OČIGLEDNO DA ONI KOJI SU NA VLASTI UMESTO SUDIJE MOGU DA BIRAJU KOJI PREDMET ŽELE DA SUDIJA UOPŠTE UZME U RAZMATRANJE, A ZA KOJE PREDMETE TREBA DA NASTUPI ZASTARA!
  • pera

    04.11.2015 22:08
    to rade oni advokati koji su se strajkom protiv notara borili za gradjane, a ne za svoj dzep.
  • Zorica

    04.11.2015 20:19
    Sudije nisu zapalile žito!
    Ma nisu u ovoj situaciji krive sudije! Oni moraju da rade po zakonu... problem je zakon jer, sa jedne strane, u njemu piše da okrivljeni mora da ima pravo na odbranu (znači sudija mora da vas sasluša), a sa druge strane, da je dovoljno da okrivljeni opravda svoj izostanak i da sudija mora da odloži ročište... U Zakonu sudije nemaju alat da vas nateraju da dođete na sud - ako uredno primite poziv i uredno opravdate svoj izostanak... Ma ceo zakon je napisan tako da samo poštena sirotinja, koja ovo ne zna, nadere!
  • 04.11.2015 19:31
    Sprdnja za naše pare
    Ako neko ne zaslužuje platu koju dobija, onda su to sudije, tužioci i inspekcija. Da oni imalo rade svoj posao, za koji ih plaćamo, ova država bi se za jako kratko vreme oslobodila svakovrsnog šljama, koji nam jede život. Oni su najbolji čuvari i zaštitnici ovog stanja, u kojem jesmo. Dokle god oni rade, to što rade, nema nama nikakvog boljitka i napretka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna